Ironman akcióban... avagy hogy szuperál egy Baffin Automatic?

2018.06.05

Az első Olinek terápia után megkértek minket, hogy csináltassunk egy csípőröntgent Vidnek, hogy lássák, hogyan fejlődött eddig a csípője. Ez azért is fontos, mert bizonyos felszerelések nem alkalmazhatók mondjuk egy csípőficam vagy komolyabb deformitás esetén. Így is tettünk, majd az eredménnyel elmentünk egy gyermekortopéd szakorvoshoz. 

A Doktor Úr megynyugtatott minket, hogy a leleten szereplő diagnózis ellenére nincs hypopláziája Vidnek, illetve semmi olyan komoly eltérés, ami egy esetleges beavatkozásra okot adna. Ugyanakkor egyértelmű, hogy fejlődésben el van maradva a csípő, hiszen nem volt normál terhelés alatt az elmúlt 3,5 évben.

A terapeutánk ezután javasolta, hogy amennyiben lehetséges szerezzünk be egy állító-ültetőgépet, mert sokat segíthetne Vidnek a csípője fejlődésében. Az ültető funkció pedig a megfelelő ülőpzíciót biztosítaná. Kérésünkre keresett néhány képet, hogy mire is gondolt. A legkorszerűbb, automata gépbe Apa azonnal bele is szeretett, és ha egyszer Ő a fejébe vesz valamit, arról már nem igazán lehet lebeszélni. :)

Így alakult, hogy sok-sok egyeztetés, keveredés, számolgatás, utánakérdezés után megrendeltünk egy Baffin Automaticot a lengyelországi Liwcaretől. Sajnos a cégnek még nincs magyar kirendeltsége, így közvetlenül a gyártótól kellett ajánlatot kérni, de elég fullos a szolgáltatás, mert a saját szakemberük jön felmérni, egyeztetni, beszerelni és a két éves garanciaidő alatt, minden beállítást, szervizelést Ő végez.

A gép tényleg szuperszónikus, távirányítóval működik, fokozatmentesen állítható, és már ránézésre is elég kényelmesnek tűnik. A gerinc vonulata a gyermek gerincére szabva állítható, több méretben rendelhető, a méretek variálhatók is, növés esetén a háttámla pl. cserélhető nagyobbra is.

Vid azért még sokszor ellenkezik, nem is maga ellen az ülés vagy állás ellen, hanem, hogy be van kötve...de ugye ahhoz, hogy minden megfelelően terhelődjön és sehova ne jusson több, erre szükség van.

Félreértés ne essék, ez nem reklám :D csak jó, ha minél többen tudnak róla, hogy ilyen szuper cuccok is beszerezhetők, nemcsak az itthon kapható fapados verzió. Persze azt mindenki maga dönti el, hogy mennyit áldoz rá, vagy megéri-e neki, de mi hosszú távon gondolkodtunk, mert amikor Vidnek már nem lesz szüksége rá, az Alapítvány biztos hasznát fogja venni a Gyermekközpontban :)