Új év, új célok... még nagyobb kihívás

2019.01.16

Ígértem az újabb bejegyzést, de sokat késtem vele... valahogy olyan sebességgel száguldanak el mellettünk a napok, hogy észre sem veszem. Azt hiszem javítanom kell az időgazdálkodásomon :) Hol Keve beteg, hol Vid, de legalább az ünnepek nyavalyák nélkül teltek és az első hét bölcsi is.

Vid szerintem alig várta, hogy menjen, Keve azért nem volt elragadtatva a dologtól, de másfél hét után sikerült "betegszabadságra" jönnie...

A téli szünet pont megfelelő volt arra, hogy átgondoljuk a jövő évi Viddel kapcsolatos tennivalóinkat is és elhatározzuk magunkat, hogy megpróbálunk egy régóta tervezett beavatkozást, az őssejt terápiát. Már jó ideje ott mocorgott a fejünkben, mert hatalmas változásokat hozhat Vid fejlődésében, de komoly fejtörést okoztak a részletek. Aztán egy rádióban hallott interjú után felkerestünk egy másik alapítványt, akiknek már volt tapasztalata ezzel, és olyan információkhoz jutottunk, amivel már el tudtunk indulni. Elolvastuk, utánakérdeztünk a lehetőségeknek, a különböző kórházaknak és egyre jobban erősödött bennünk az elhatározás, hogy meg kell próbálnunk. 

A beavatkozást egy mexikói kórházban végeznék, Cancúnban. Borzasztó messze van, borzasztó drága, de olyan orvosi háttérrel rendelkező, rendkívül magas színvonalú szolgáltatást nyújtó központról van szó, hogy nem véletlen, hogy mellettük döntöttünk. 

Viszont mindent jól ki kell dolgoznunk, így az utazásunkat ősz végére terveznénk. És ehhez nem lesz elég a lelki és fizikális felkészülés, a terápia árát is össze kell gyűjtenünk, ami az utazással, utókezelésekkel, fejlesztésekkel együtt közel 8 millió Forintot jelent, amihez pedig segítségre lesz szükségünk. A Tiétekre. Arra a  támogató közösségre, aki hozzánk hasonlóan úgy gondolja, hogy ez a furcsa kisember, akiben oly nagy káosz van, megérdemel minden erőfeszítést, ami jobbá teheti az életét. Valamiért nagyon hiszünk abban, hogy ez valóban egy olyan lépést jelenthet Vidnek, ami mással nem érhető el, és olyan javulást hozhat az életében, ami mindannyiunk számára meghatározó lehet. Sajnos az idő gyorsan telik, egy szülő számára a beteg gyermekével talán még gyorsabban, mert csak kapkodja a fejét kétségbeesetten, hogy megint eltelt egy év és egyre inkább az az érzése támad, hogy lassan kifut az időből, amikor még a radikális változásokra lehetőség van. Hiszen tudjuk, minél fiatalabb a gyermek, minél korábban találunk egy olyan eljárást, fejlesztést, gyógymódot, ami a még igen fogékony és hihetetlen változásra képes agyat, szervezetet fejlődésre bírhatja, annál nagyobb az esélyünk arra, hogy közelebb tudjuk őt hozni ahhoz, hogy teljes életet élhessen. Természetesen a mi célunk is ez, pontosan ezért küzdünk nap mint nap, minden energiánkat beletéve, a lehető legjobb körülményeket megteremtve, a lehetőségeinkhez képest legjobb fejlesztéseket megadva Vidnek. De a mi kapacitásaink is végesek, és az, hogy az őssejt-terápiát még idén végig tudjuk csinálni, már jócskán meghaladja a költségvetésünket. Rengeteget járt rajta az agyam, hogy mégis hogyan lehet ezt jól kommunikálni, hogyan lehet ezt a "kampányt" elindítani úgy, hogy eredményes is legyen. Nem véletlen, hogy ez a bejegyzés is hetek óta itt áll, mindig hozzáírok egy sort, majd kitörlöm. Lehet, hogy rossz taktika, de én azt szeretném, hogy a valóságot lássátok. Nem akarok sírni-ríni, mert képmutatásnak érezném. Nem akarok hatásvadász kórházi vagy a szteroidtól felpuffadt fejű, szumós Vid képeket posztolni, hogy azt gondoljátok, "jajj szegények, mennyire nehéz lehet nekik".  Pedig ezek nélkül is az... de nem kell ezt közvetíteni. Egyszerűen csak kezdenie kell az embernek valamit azzal a helyzettel, ami adatott. Jobbá kell tenni, mert a kesergéstől, önsajnálattól nem leszünk boldogabbak. Amit Ti láttok Vidről, azok azok a képek, amiket mindig látni szeretnénk. Ami a célunk, hogy boldog legyen. Ezért teszünk meg érte mindent, ezért próbálunk meg mindent, ami csak lehetséges. És most ezért kérjük a támogatásotok. Most Neki, de ahogyan korábban is olvashattátok, a célunk, hogy a jövőben minél több olyan családnak segíthessünk, akik hozzánk hasonló helyzetben vannak. Hogy Ők is tudjanak nevetni, hogy Ők se érezzék azt, hogy ez egy kilátástalan helyzet, hogy Ők is tudják azt, áll mellettük valaki... aki megért, együtt érez és támogat.


Te is segítenél? Támogatásod a VIDd Többre Alapítvány K&H Banknál vezetett 10400913-50526878-65871000 számú bankszámlaszámra fizetheted be. 

Köszönjük!