Az Alapítványról

Alapítványunk hosszú előkészületek után 2018-ban alakult, így egy nagyon új, szülői kezdeményezésről van szó. 

Elsődleges célunk, kisfiúnk, Marosi Vid fejlesztéséhez, kezeléseihez szükséges anyagi támogatás gyűjtése, hogy minél közelebb juttassuk Őt ahhoz, hogy a számára elérhető legteljesebb életet élhesse. Ez azért is hatalmas feladat, mert Vidnek nincs konkrét diagnózisa, prognózisa, így nem egy kijelölt úton, meghatározott fejlesztésekkel támogatjuk, hanem mindent megteszünk azért, hogy a lehető legtöbb, itthon és a környező országokban elérhető vizsgálatot és terápiát végigpróbálva megtaláljuk a számára megfelelőt. 

Korábban intézményi elhelyezése is komoly fejtörést okozott, mert lakóhelyünk környékén - de tudomásunk szerint országosan is - elég nagy probléma a megfelelő, halmozottan próbatételes gyermekek befogadására alkalmas bölcsődék, óvodák vagy iskolák hiánya.

Ez a kérdés hamar további célok kitűzésére ösztönzött minket, így a VIDd Többre Alapítvány másodlagos céljává kisfiúnk támogatása mellett egy olyan intézmény létrehozását tűztük ki, mellyel támogathatjuk hasonló sorsú családok gyermekeinek fejlődését, a gyermekek nappali elhelyezését, a családok számára elérhető információk, terápiák, lehetőségek ismertetését, egyszóval mindent, amivel könnyebbé tehetjük a korántsem könnyű hétköznapokat.

Hosszú távú célunk, hogy minél több, jelenleg helyben nem elérhető terápiának biztosítsunk helyet, így is csökkentve a környéken élő, speciális nevelést igénylő gyermekek és családjaik ingázását egy-egy, a gyermek fejlődését legjobban szolgáló fejlesztés, torna eléréséhez.

Sajnos utóbbi célunk eléréséhez határozottan hosszabb az út, mint szerettük volna, de nem adjuk fel. Terveinket kicsit szétdarabolva, kisebb volumenű akciókkal próbáljuk elérni azt, hogy Vid fejlesztése mellett másoknak is segíthessünk.